Rizoto me karkaleca, kungull dhe xhinxher

Ingredientët

  • 1 gotë oriz
  • 7 karkaleca
  • 1 kungulleshkë
  • Gjysmë kokrre xhinxher
  • Gjysmë kokrre qepë
  • 1 thelpi hudhër
  • 1 gotë verë e bardhë
  • 1 gotë ujë
  • Vaj ulliri
  • Kripë
  • Piper
  • Majdanoz

Udhëzimet

1

Priteni kungulleshkën dhe qepën në copa të vogla, ndërsa xhinxherin në feta të holla.

2

Skuqni qepën në një tigan me vaj ulliri.

3

Shtoni 1 gotë oriz dhe skuqeni për disa minuta.

4

Hidhni 1 gotë ujë dhe lëreni të ziejë.

5

Në një tigan tjetër me pak vaj ulliri skuqni hudhrën e copëtuar.

6

Shtoni karkalecat dhe xhinxherin dhe skuqini për disa minuta.

7

Hidhni 1 gotë verë të bardhë, kripë dhe piper.

8

Shtoni kungulleshkën, orizin e gatuar dhe 3 lugë gjelle oriz.

9

Shtoni pak majdanoz dhe përzijeni mirë.

10

Hidheni në një pjatë për servirje dhe dekorojeni me majdanoz.

Lini një koment