1.Fillimisht vendosim lëngun e perimeve të ziejë. 2.Në një tigan të thellë me 1 lugë gjelle vaj ulliri kaurdisim qepën të grirë shumë hollë. Shtojmë orizin dhe e përziejmë derisa orizi të ndërrojë ngjyrë. 3.Shtojmë pak nga pak lëngun e perimeve dhe e lëmë derisa orizi ta përthithë te gjithë lëngun. 4.Kështu vazhdojmë derisa të […]
1.Fillimisht vendosim lëngun e perimeve të ziejë.
2.Në një tigan të thellë me 1 lugë gjelle vaj ulliri kaurdisim qepën të grirë shumë hollë. Shtojmë orizin dhe e përziejmë derisa orizi të ndërrojë ngjyrë.
3.Shtojmë pak nga pak lëngun e perimeve dhe e lëmë derisa orizi ta përthithë te gjithë lëngun.
4.Kështu vazhdojmë derisa të kalojnë 15 minuta dhe lëngu të ketë mbetur pak.
5.Grijmë kungujt në rende dhe i përziejmë mirë me orizin.
6.Para se ta largojmë nga zjarri shtojmë djathin parmigiano.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento