Risotto me limon dhe krem djathi

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
40 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
450 kcal për porcion
Oriz për risotto (300 g)
Lëng perimesh (1 litër, i ngrohtë)
Qepë e vogël (1, e grirë)
Vaj ulliri
Lëng dhe lëvozhgë limoni (nga 2 limonë)
Krem djathi (100 g)
Gjalpë (50 g)
Djathë parmixhan i grirë (50 g)
Kripë dhe piper sipas shijes

Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi të zbutet (rreth 18-20 minuta).

Në fund, shtojmë lëngun dhe lëkurën e limonit, krem djathin dhe djathin parmixhan. E përziejmë mirë dhe e rregullojmë shijen me kripë dhe piper.

Shoqërohet me: Sallatë jeshile. Konsumohet si një pjatë elegante dhe freskuese.

Komento