Rigatoni me domate dhe pana, më të mirat që keni provuar

Ingredientët

  • 2 lugë vaj ulliri
  • 1 lugë gjalpë
  • 1 qepë të copëtuar imët
  • 2 thelpinj hudhër të grimcuar
  • 400 gr domate të konservuara
  • ½ ujë filxhan
  • Pak sheqer ( opsionale)
  • ½ kuti pana
  • Kripë dhe piper për shije
  • 500 gr rigatoni, të gatuar (rezerva 1 gotë ujë gatim)
  • Parmixhano dhe borzilok për servirje

Udhëzimet

1

Shkrini së bashku vajin e ullirit, gjalpi dhe qepët derisa qepët të jenë të buta dhe të tejdukshme.

2

Shtoni hudhrat dhe skuqeni për 30 sekonda të tjera përpara se të shtoni domatet e copëtuara.

3

Derdhni ½ filxhan ujë në kutinë e domateve dhe derdhini në tenxhere.

4

Hidhni një majë gishtash sheqer, kripë dhe piper dhe më pas lëreni të ziejë për 5 minuta.

5

Hidhni panën dhe lëreni të ziejë edhe 5 minuta të tjera.

6

Shtoni rigatonin e gatuar tek salca dhe përziejini deri makaronat të jenë pmbushur me salcë.

7

Shtoni pak nga uji i rezervuar për të holluar salcën.

8

Shërbejeni me djathë parmixhano dhe gjethe borziloku.

Nutrition

  • 436 Calories

Lini një koment