Recetë vjeshte: Role me kungull dhe krem djathi

200 g kungull i verdhë
100 g miell
4 vezë
20 ml vaj ulliri
Kripë
Arrëmyshk
PËRBËRËSIT PËR MBUSHJEN:
300 g krem djathi
10 feta proshutë
Sallatë jeshile e freskët

1.Grini kungullin në grirësen elektrike, e shtrydhni për t’i larguar lëngjet dhe e vendosni në një tas.

2.Pasi rrihni vezët, i shtoni te tasi bashkë me vajin, miellin, kripën dhe arrëmyshkun e bluar.

3.Brumin e formuar e shtroni në një tavë ku keni vendosur më parë letër furre dhe e piqni për 25 minuta në temperaturën 180 gradë.

4.Pasi e nxirrni nga furra e lëreni të ftohet pak dhe e mblidhni role, bashkë me letrën e furrës, që t’i jepni formë.

5.Pasi ftohet plotësisht e hapni, e hiqni nga letra dhe e lyeni të gjithë sipërfaqen e petës me kremin e djathit, vendosni sipër fetat e proshutës dhe sallatën, e mblidhni përsëri role dhe e shërbeni të ndarë në feta.

Receta nga Revista Living

Lini një koment