Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180 gradë.
Në një tigan, hidhni pak vaj ulliri dhe gjalpë.
Shtoni qepën me pak kripë dhe piper.
Sapo të zbutet qepa, shtoni spinaqin.
Shtoni disa lugë qumësht dhe sapo të jetë gati hiqeni nga zjarri.
Pasi të ftohet, shtoni vezën e rrahur dhe qumështin që ka ngelur.
Trazojeni mirë dhe gjatë trazimit hidhni miellin avash avash.
Shtoni djathin e bardhë të prerë në kubikë të vegjël dhe borzilokun.
Merrni tavën dhe lyejini me pak gjalpë.
Hidhni brumin e përgatitur dhe futeni në furrë për rreth 40 minuta.
Nxirreni nga furra, lereni të ftohtet.
Priteni në katrorë dhe shërbejeni me kos.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment