Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180 gradë.
Në një tigan, hidhni pak vaj ulliri dhe gjalpë.
Shtoni qepën me pak kripë dhe piper.
Sapo të zbutet qepa, shtoni spinaqin.
Shtoni disa lugë qumësht dhe sapo të jetë gati hiqeni nga zjarri.
Pasi të ftohet, shtoni vezën e rrahur dhe qumështin që ka ngelur.
Trazojeni mirë dhe gjatë trazimit hidhni miellin avash avash.
Shtoni djathin e bardhë të prerë në kubikë të vegjël dhe borzilokun.
Merrni tavën dhe lyejini me pak gjalpë.
Hidhni brumin e përgatitur dhe futeni në furrë për rreth 40 minuta.
Nxirreni nga furra, lereni të ftohtet.
Priteni në katrorë dhe shërbejeni me kos.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment