Receta që i shndërron kërpudhat në krokante dhe plot shije të mirë
300 gram kërpudha
5 lugë gjelle miell
1 filxhan ujë
200 gram galetë (bukë e thekur e grirë imët)
1 filxhan me vaj luledielli
½ lugë çaji spec i kuq pluhur
Kripë, piper për shije
1.Lani mirë kërpudhat dhe i prisni në copa të vogla.
2.Në një enë bashkoni miellin dhe specin pluhur. Shtoni kripë, piper. I përzieni të gjitha bashkë. Në një tas tjetër shtoni galetën.
3.Merrni kërpudhat, i kaloni fillimisht tek tasi me miell dhe pastaj i kaloni tek tasi me galetë.
4.Në një tigan me vaj luledielli të nxehur, vendosni kërpudhat për t’i skuqur 1 e nga 1.
5.Shërbejeni me një gotë verë të kuqe!
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment