Receta që i shndërron kërpudhat në krokante dhe plot shije të mirë
300 gram kërpudha
5 lugë gjelle miell
1 filxhan ujë
200 gram galetë (bukë e thekur e grirë imët)
1 filxhan me vaj luledielli
½ lugë çaji spec i kuq pluhur
Kripë, piper për shije
1.Lani mirë kërpudhat dhe i prisni në copa të vogla.
2.Në një enë bashkoni miellin dhe specin pluhur. Shtoni kripë, piper. I përzieni të gjitha bashkë. Në një tas tjetër shtoni galetën.
3.Merrni kërpudhat, i kaloni fillimisht tek tasi me miell dhe pastaj i kaloni tek tasi me galetë.
4.Në një tigan me vaj luledielli të nxehur, vendosni kërpudhat për t’i skuqur 1 e nga 1.
5.Shërbejeni me një gotë verë të kuqe!
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment