2.Me një shkop petash, rrafshoni fetat e bukës plotësisht.
3.Mbulojeni me feta piperoni (4-6 për çdo fetë bukë) dhe spërkateni me rreth 1-2 lugë djathë (duke i mbajtur mbushjet më afër anës ku do të filloni të rrotulloni).
4.Bëjeni bukën role sa më fort që të jetë e mundur dhe mbylleni me një kunj dhëmbësh.
5.Shtroni një fletë pjekje me fletë kallaji në tavë dhe spërkateni me gjalpin e shkrirë.
6.Piqini për 10-15 minuta derisa të marrin ngjyrë kafe të artë. Shërbejeni me salcë pice.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento