Receta e Migenës: Supë mishi me verë të bardhë dhe limon
Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale me bazë mishin. Kjo recetë mund të shoqërohet shumë mirë me pilafin, një ushqim mjaft i preferuar gjithashtu nga shqiptarët.
Mëposhtë keni hapat e përgatitjes së recetës së supës së mishit me verë të bardhë dhe limon:
-800 gr mish
-40 gr gjalpë
-1 qepë e vogël
-1/2 gotë verë e bardhë
-Supë
-Lëngu i gjysmë limoni
-1 vezë
-2 lugë majdanoz
-1 lugë miell
1.Në një tigan të lyer me gjalpë skuqni qepën deri sa të bëhet kafe e lehtë.
2.Shtoni copat e mishit dhe lëreni mbi nxehtësi të lartë për disa minuta.
3.Shtoni kripë dhe piper, hidhni pak verë, spërkateni me supë dhe lereni të ziejë mbi nxehtësi të ulët për një orë e gjysmë.
4.Ndërkohë në një tas përzijeni miellin me një filxhan supë dhe në fund të gatimit, shtoni atë në përgatitje.
5.Pasi të jetë zier shtoni lëng limoni dhe pëzijeni mirë.
6.Pasi ta hiqni nga zjarri sherbejeni me majdanoz.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Lini një koment