Receta e lulelakrës me limon dhe vezë do ju bëjë të lëpini gishtat
1 lulelakër me madhësi mesatare
2 vezë
1 limon
2 lugë gjelle majdanoz
1 lugë gjelle miell misri
Kripë
Vaj ulliri
1.Shtoni vajin e ullirit në një tigan dhe më pas hidhni lulelakrën e prerë në copa të vogla. Skuqini deri sa të marrin një ngjyrë të artë në kafe në një temperaturë mesatare. 2.Hidhni më pas ujë mjaftueshëm sa për të mbuluar lulelakrën dhe kripë. 3.Lërini të ziejnë për rreth 7 deri në 8 minuta derisa copët e lulelakrës të zbuten. 4.Largojini nga zjarri dhe lërini të qëndrojnë të mbuluara me kapak derisa të përgatisni salcën. 5.Rrihni vezët në një tas, shtoni lëngun e limonit, miellin e misrit dhe përziejini mirë. 6.Ndërsa i përzieni, shtoni ngadalë nga lëngu në të cilën është zier lulelakra. 7.Shtojeni pastaj salcën e përgatitur me vezë në tiganin me lulelakër. 8.Përziejini dhe vendosini sërish në zjarr të ziejnë për 2 minuta derisa salca të trashet. 9.Servireni të ngrohtë me pak majdanoz të copëtuar sipër!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment