Receta e Izabelës: Biskota me kanellë dhe krem tartari
Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Izabela na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Biskota me kanellë dhe krem tartari janë ëmbëlsira e preferuar e Izabelës që ajo do të ndajë me ne sot.
Ngroheni furrën në 180 gradë.
Vendosni 2 pllaka të mëdha pjekjeje me letër pergamene.
Në një tas të mesëm, futeni së bashku miellin, kremin e tartrës, sodën e pjekjes dhe kripën.
Në një tas të veçantë duke përdorur një mikser dore, hidhni gjalpë me 1 filxhan sheqer të grimcuar dhe sheqer kaf deri sa të bëhet si masë.
Shtoni vezë dhe përzijini deri sa të kombinohen.
Në një tas të cekët, kombinoni ¼ filxhan sheqer me kanellë.
Rrotulloni brumin në topa, pastaj rrokullisini topat në sheqerin me kanelle.
Organizoni biskotat në fletët e pjekjes.
Kur nuk pi mjaftueshëm ujë, truri yt fillon të humbasë formën e tij të shëndetshme dhe fryrjen natyrale, duke u tkurrur ngadalë, si një kokërr rrushi që thahet e bëhet rrush i thatë. Kjo ndodh sepse rreth 75% e...
Për herë të parë në historinë moderne, planeti ynë përballet me një fakt tronditës: fëmijët mbipeshë kanë kaluar në numër fëmijët nën peshë. Nuk është më uria ajo që dominon statistikat globale të kequshqyerjes, por mbingopja, një krizë që...
Matcha është bërë një nga pijet më të dashura të viteve të fundit. E pasur me antioksidantë dhe me një ngjyrë mahnitëse jeshile, matcha shihet si një zgjedhje “e shëndetshme” dhe me energji të pastër. Por… a e dinit...
Lini një koment