Receta e Izabelës: Biskota me kanellë dhe krem tartari
Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Izabela na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Biskota me kanellë dhe krem tartari janë ëmbëlsira e preferuar e Izabelës që ajo do të ndajë me ne sot.
Ngroheni furrën në 180 gradë.
Vendosni 2 pllaka të mëdha pjekjeje me letër pergamene.
Në një tas të mesëm, futeni së bashku miellin, kremin e tartrës, sodën e pjekjes dhe kripën.
Në një tas të veçantë duke përdorur një mikser dore, hidhni gjalpë me 1 filxhan sheqer të grimcuar dhe sheqer kaf deri sa të bëhet si masë.
Shtoni vezë dhe përzijini deri sa të kombinohen.
Në një tas të cekët, kombinoni ¼ filxhan sheqer me kanellë.
Rrotulloni brumin në topa, pastaj rrokullisini topat në sheqerin me kanelle.
Organizoni biskotat në fletët e pjekjes.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Çokollata – Shkakton helmim dhe shok. Rrushi – Shkakton të vjella dhe dështim të veshkave. Qumështi – Shkakton intolerancë nga laktoza. Qepët – Shkaktojnë anemi. Qershitë – Shkaktojnë vështirësi në frymëmarrje. Kafja – Shkakton probleme me sistemin nervor. Limonët...
Një studim i ri nga McMaster University në Kanada ka hedhur poshtë idenë e përhapur prej vitesh se konsumimi i mishit është i rrezikshëm për shëndetin. Sipas hulumtimit, ngrënia e mishit nuk lidhet me rrezik më të madh vdekjeje,...
Lini një koment