Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Erjeta ka vendosur të na shkruajë këtë javë në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” dhe na ka treguar recetën që gjithë familja e saj mezi presin ta gatuajë. Supë pule me arra dhe hudhër është një specialitet e Erjetës dhe ne sipas saj mund ta shoqëroni me çdo lloj sallate.
Mëposhtë keni hapat e përgatitjes së recetës:
Përbërësit:
-1 pulë (e prerë në copa)
-lëng pule (i pulës që do ziejmë)
-40 gr gjalpë
-80 gr arra
-2 thelpinj hudhër
-2 lugë gjelle uthull
-2 lugë gjelle miell
-Kripë
-Piper i kuq
Përgatitja”
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment