Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Erjeta ka vendosur të na shkruajë këtë javë në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” dhe na ka treguar recetën që gjithë familja e saj mezi presin ta gatuajë. Supë pule me arra dhe hudhër është një specialitet e Erjetës dhe ne sipas saj mund ta shoqëroni me çdo lloj sallate.
Mëposhtë keni hapat e përgatitjes së recetës:
Përbërësit:
-1 pulë (e prerë në copa)
-lëng pule (i pulës që do ziejmë)
-40 gr gjalpë
-80 gr arra
-2 thelpinj hudhër
-2 lugë gjelle uthull
-2 lugë gjelle miell
-Kripë
-Piper i kuq
Përgatitja”
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment