Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Grini imët qepën dhe e skuqni me pak vaj. Shtoni hudhrat dhe rigonin. Pasi qepa të jetë vyshkur shtoni mishin e grirë, kripën dhe piperin. E lini masën në zjarr derisa të trashet. E trazoni mirë dhe më pas shtoni salcën e domateve. Shtoni edhe ujin. Ndërkohë në një enë tjetër përzieni rikotën, mozarelën, vezën dhe djathin parmixhano. Shtoni pak majdanoz, kripë dhe piper. Do të merrni një enë në formë zemre. Vendosni një shtresë petësh lazanja të gatshme. Vendosni një shtresë nga masa me mish dhe një shtresë tjetër nga masa me djathë që përgatitëm. Vendosni një shtresë tjetër petësh. Përsëriteni dy herë mbushjen. Në fund mblidhni cepat e petëve. E fusni në furrë për t’u pjekur në temperaturë 180 gradë celsius për 40 minuta. Ju bëftë mirë dhe mos harroni të dhuroni shumë dashuri!Lazanja në formë zemre
Ingredientët
Udhëzimet
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment