Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Arta, na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Një supë me bazë thejrrëzat dhe domatet, një nga gatimet e preferuara të familjes së saj. Arta ka shtuar edhe përbërës të tjerë që supa të marrë shije akoma më të mirë dhe recetën e ka ndarë me ne. Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes:
Përbërësit:
3 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë
3 thelpinj hudhër
1 1/2 filxhanë thjerrëza
400 gr domate
0.4 litër lëng pule
2 filxhanë ujë
2 gjethe dafine
Kripë
Piper
1/3 filxhan majdanoz
Përgatitja:
1.Nxehim vajin e ullirit në një tigan të rëndë dhe i gatuajmë qepët për rreth 8 minuta.
2.Shtojmë hudhrën dhe vazhdojmë t’i gatuajmë edhe për një minutë ose dy.
3.Më pas shtojmë thjerrëzat, domatet, gjethet e dafinës, 1 filxhan ujë dhe lëngun e mishit dhe i lemë të vlojnë.
4.Ulim nxehtësinë dhe i gatuajmë në temperaturë afër mesatares, duke i shtuar më tepër ujë derisa të bëhen më të buta, për rreth 20 minuta.
5.I mariojmë me kripë dhe piper.
6.Heqim gjethet e dafinës dhe i trazojmë me majdanoz të copëtuar.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Lini një koment