Sugjerojmë:

Receta e Artës: Supë me thjerrëza dhe domate

Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Arta, na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Një supë me bazë thejrrëzat dhe domatet, një nga gatimet e preferuara të familjes së saj. Arta ka shtuar edhe përbërës të tjerë që supa të marrë shije akoma më të mirë dhe recetën e ka ndarë me ne. Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes:

Përbërësit:

  • 3 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 qepë
  • 3 thelpinj hudhër
  • 1 1/2 filxhanë thjerrëza
  • 400 gr domate
  • 0.4 litër lëng pule
  • 2 filxhanë ujë
  • 2 gjethe dafine
  • Kripë
  • Piper
  • 1/3 filxhan majdanoz

 

Përgatitja:

1.Nxehim vajin e ullirit në një tigan të rëndë dhe i gatuajmë qepët për rreth 8 minuta.

2.Shtojmë hudhrën dhe vazhdojmë t’i gatuajmë edhe për një minutë ose dy.

3.Më pas shtojmë thjerrëzat, domatet, gjethet e dafinës, 1 filxhan ujë dhe lëngun e mishit dhe i lemë të vlojnë.
4.Ulim nxehtësinë dhe i gatuajmë në temperaturë afër mesatares, duke i shtuar më tepër ujë derisa të bëhen më të buta, për rreth 20 minuta.
5.I mariojmë me kripë dhe piper.
6.Heqim gjethet e dafinës dhe i trazojmë me majdanoz të copëtuar.
7.I shërbejmë të nxehta.

Lini një koment