Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një pije e bërë nga përbërës natyralë që njihet ndryshe si “Qumështi i artë” është një nga më të dobishmet për shëndetin e përgjithshëm. Shafrani i Indisë është përbërësi kyç i kësaj recete, i cili:
– Ka veti antiinflamatore
– Forcon imunitetin
– Pastron mëlçinë
– Rregullon presionin e gjakut
– Përmirëson kujtesën dhe funksionimin e trurit
– Ul kolesterolin, përmirëson shëndetin e tretjes, lehtëson çrregullimet neurologjike
– Ul trigliceridet, rregullon metabolizmin dhe peshën
Ja si ta përgatisni këtë qumësht:
Vendosni të gjithë përbërësit në një tenxhere, mbi një nxehtësi mesatare.
Trazojini vazhdimisht derisa të krijoni një pastë të trashë.
Pasi të jetë gati lëreni të ftohet pak dhe e mbani në frigorifer. Rezultatet do t’i vini re shumë shpejt!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment