Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një tenxhere skuqni gjalpin. Zieni orizin me metodën e zakonshme me ujë e kripë. I shtoni edhe pak shafran për ngjyrë e shije më të mirë.
2.Pasi të ketë zierë, e lini të ftohet dhe e kaloni me një lugë në një tavë të madhe.
3.Shtoni vezët e rrahura dhe nenexhikun. E përzieni të gjithë masën me duar dhe formoni disa qofte të vogla.
4.Në mes i fusni pak djathë dhe i punoni sërish, për t’i dhënë një formë të rregullt rrumbullake.Kështu veproni me secilën qofte.
5.Tani i radhisni në një tavë me një distancë nga njëra-tjetra dhe ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
6.I fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë C.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment