Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Fillimisht shpëlajmë quinoan dhe e ziejmë në temperaturë mesatare për 15 minuta në raportin një masë quinoa – 2 masa ujë.
Gjithashtu dhe spinaqin e vendosim në ujë të vluar me kripë për 2 minuta, më pas e shpëlajmë me ujë të ftohtë.
E kullojmë mirë që të mos ketë më ujë dhe në fund e grijmë hollë. Bishtat e qepëve, kryesisht pjesën jeshile e grijmë hollë dhe me pak kripë e shtypim që qepa të zbutet pak dhe të ulë volumin.
Grijmë imët majdanozin dhe koprën dhe bashkojmë në një tas spinaq, majdanoz, koper, qepë, quinoa, djath të bardhë të thërrmuar, miell, peksimadhe, vezë, kripë, piper të zi, arrë moskat si dhe shumë pak sodë (sa të na kapin majat e gishtave).
I përziejmë mirë të gjithë përbërësit dhe më pas e lemë brumin e qofteve të pushojë për 15 minuta.
Formojmë qofte në madhësi mesatare dhe pasi të jetë ngrohur vaji i skuqim nga të dy anët dhe më pas i servirim me një sallatë sipas preferencës. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga shqiptarja.com
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment