Një pjatë e dytë vegjetariane me qofte të buta të aromatizuara me bimë aromatike, me salcë domatesh, ideale për një darkë të lehtë. Qoftet me bukë dhe erëza janë të thjeshta për t’u përgatitur dhe shumë ekonomike, perfekte për të përdorur bukën e mbetur dhe për të sjellë në tryezë një pjatë të shijshme.
Përbërësit:
Pak miell
30 gr djathë grana i grirë
1 tufë manxuranë e thatë
Vaj ulliri e.v
Vaj kikirikësh
1 qepë
Piper i zi
1 tufë majdanoz
Kripë
1 tufë trumëz
3 vezë
500 gr domate të cilave u keni hequr cipën ose kavanoz domatesh të konservuara
200 gr bukë
1 thelpi hudhër
Grini imët manxuranën, trumzën dhe qepët mënjanë. Grini domatet. Fruloni bukën në mikser me vezën, 2/3 e erëzave të grira, djathin e grirë, kripë, piper, një thelpi hudhër e majdanozin.
Formoni me këtë brumë qofte me diametër 3-4 cm, kalojini në miell dhe më pas kalojini në një sitë për t’u hequr miellin e tepërt. Ngrohni pak vaj kikirikësh në zjarr të mesëm. Skuqini qoftet një nga një për 4-5 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Në një tigan tjetër skuqni qepët e grira me pak vaj ulliri dhe shtoni domatet e qëruara. Gatuajini për 30 minuta.
Kullojini qoftet me një garuzhde me vrima dhe vendosini mbi një letër kuzhine. Shtojini më pas te salca dhe gatuajini edhe 10 minuta.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment