Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Një pjatë e dytë vegjetariane me qofte të buta të aromatizuara me bimë aromatike, me salcë domatesh, ideale për një darkë të lehtë. Qoftet me bukë dhe erëza janë të thjeshta për t’u përgatitur dhe shumë ekonomike, perfekte për të përdorur bukën e mbetur dhe për të sjellë në tryezë një pjatë të shijshme.
Përbërësit:
Grini imët manxuranën, trumzën dhe qepët mënjanë. Grini domatet. Fruloni bukën në mikser me vezën, 2/3 e erëzave të grira, djathin e grirë, kripë, piper, një thelpi hudhër e majdanozin.
Formoni me këtë brumë qofte me diametër 3-4 cm, kalojini në miell dhe më pas kalojini në një sitë për t’u hequr miellin e tepërt. Ngrohni pak vaj kikirikësh në zjarr të mesëm. Skuqini qoftet një nga një për 4-5 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Në një tigan tjetër skuqni qepët e grira me pak vaj ulliri dhe shtoni domatet e qëruara. Gatuajini për 30 minuta.
Kullojini qoftet me një garuzhde me vrima dhe vendosini mbi një letër kuzhine. Shtojini më pas te salca dhe gatuajini edhe 10 minuta.
Në fund hidhuni erëzat e grira të mbetura.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment