1.Si fillim ngrohni furrën në temperaturën 210 gradë.
2.Pastaj pastroni qepët dhe prejini në njërën anë.
3.Hiqni pjesën e brendshme.
4.Ndërkohë, në një tas të madh miksoni mishin e grirë, kërpudhat, majdanozin, sheqerin, salcat dhe thërrimet e bukës. 5.Përziejini mirë dhe në fund hidhni qepët e grira.
6.Mbushni qepët me përzierjen me mish të grirë dhe mbështillni secilën prej tyre me një fetë proshutë.
7.Renditini në një tavë dhe vendosini në furrë të piqen për 40 minuta.
8.Largojini nga furra dhe spërkatini me pak salcë sipas dëshirës.
9.Rikthejini për 5 minuta në furrë.
10.Pastaj sherbejini duke hedhur salcat.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment