1.Si fillim ngrohni furrën në temperaturën 210 gradë.
2.Pastaj pastroni qepët dhe prejini në njërën anë.
3.Hiqni pjesën e brendshme.
4.Ndërkohë, në një tas të madh miksoni mishin e grirë, kërpudhat, majdanozin, sheqerin, salcat dhe thërrimet e bukës. 5.Përziejini mirë dhe në fund hidhni qepët e grira.
6.Mbushni qepët me përzierjen me mish të grirë dhe mbështillni secilën prej tyre me një fetë proshutë.
7.Renditini në një tavë dhe vendosini në furrë të piqen për 40 minuta.
8.Largojini nga furra dhe spërkatini me pak salcë sipas dëshirës.
9.Rikthejini për 5 minuta në furrë.
10.Pastaj sherbejini duke hedhur salcat.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment