Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë.
Hidhni lakrat dhe kungullin e prerë në kube me vaj ulliri në një fletë pjekje.
Marinojeni me kripë dhe piper.
Përhapeni në një shtresë të barabartë.
Piqeni rreth 30 minuta.
Ndërkohë, hidhni 4 gota ujë, qumësht dhe kripë 1/2 lugë çaji në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Zvogëloni nxehtësinë dhe gatuajeni duke e përzjerë rreth 6 minuta.
Hidheni te kungulli dhe gatuajeni rreth 4 minuta.
Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni djathin parmixhano, gjalpin dhe sherbelën.
Shtoni kripën dhe sherbejeni me perime të pjekura, parmixhano dhe vaj ulliri.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment