Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pula pritet, pastrohet, shpëlahet, kullohet dhe pritet në copa.
E lyejmë me kripë, piper, rozmarinë të grirë dhe gjalpë dhe lihet ashtu për 15 minuta.
Qërojmë qepët, i presim në copa dhe i vëmë në tavë të lyer me pak gjalpë.
E pjekim në furrë me 200 gradë për 20 -35 minuta.
Më pas vendosim mollët e prera në feta me gjithë lëkurë, rrushin e thatë dhe e fusim sërish në furrë.
Herë pas here shtojmë verë të bardhë që të mos ngjitet.
Kur pula të jetë bërë krokante, shtojmë arrat, e lëmë edhe 5 minuta dhe e heqim nga furra.
Shërbehet e ngrohtë dhe shoqërohet me sallata të ndryshme sipas dëshirës.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment