Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 220 gradë dhe vendosni letër pjekje në pllakat e pjekjes.
Kombinoni avokado, domate dhe djathë në një tas dhe shtoni kripë për shije.
Pritni çdo petë në 4 copa.
Vendosni një të katërtën e përzierjes së avokados mbi një copë petë.
Pastrojini skajet dhe shtypini mirë që t'i vulosni.
Përsëriteni këtë proces me të gjitha petat dhe vendosini drejtkëndëshat në tavë.
Lyejini sipër me vezën e rrahur dhe futini në furrë të piqen për 10 minuta, derisa të fryhen dhe të marrin ngjyrë të artë.
Ndërkohë, hidhni kos dhe qepë të njoma në një tas.
Sherbejini pufet me salcën e kosit me qepë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment