Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh, kombinoni qumësht, puding vanilje dhe qumësht të kondensuar.
Përzijeni mirë duke mos lënë të formohet asnjë gungë.
Në një tjetër tas të madh, kombinoni krem , sheqer pluhur dhe vanilje.
Rrihini deri sa majat e ngurta të shkrihen, 2 deri në 3 minuta.
Gjysmën e përzierjes lëreni mënjanë.
Gjysmën e mbetur hidheni në përzierjen e pudingut së bashku me ⅓ e filxhanit karamel dhe ½ lugë çaji kripë.
Mbuloni pjesën e poshtme të një pjate të vogël me tri waffers.
Hidhni një të tretën e përzierjes së pudingut.
Mbuloni me një shtresë tjetër të waffers me karamel dhe banane.
Vazhdoni të shtresoni pudingun, fetat e bananeve dhe karamelin derisa të arrini majën, duke përfunduar me një shtresë përfundimtare të pudingut me banane.
Futeni në ngrirje për të paktën 3 orë ose gjithë natën.
Pak para se ta shërbeni, hidhni pak puding me karamel.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment