Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Pjesë e kuzhinës aziatike, por që përgatitet lehtësisht edhe nga ju amvisa. Hidhini një sy recetës dhe nisni nga puna për përgatitjen!
Në një tigan me vaj ulliri skuqni fileton e pulës. E marinoni me kripë, piper dhe hudhër pluhur.
Sapo filetoja të jetë skuqur, e hiqni dhe e lini mënjanë. Në po të njëjtin tigan skuqni qepën e grirë imët, specin jeshil dhe sapo të marrin ngjyrë shtoni xhinxherin.
Ndërkohë në një enë të vogël përzieni lëngun e portokallit, salcën soje dhe miellin e misrit. Salcën ia shtoni perimeve në tigan dhe i përzieni mirë.
Në fund i shtoni sipër fileton e pulës të prerë në shirita të holla dhe i lini për gati 5 minuta në zjarr mesatar.
Në fund i shtoni qepën e njomë, farat e susamit dhe copat e portokallit. Gati për t’u shijuar!
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment