Pite me qumësht, një ndër recetat speciale të kuzhinës shqiptare

200 ml qumësht
500 gram miell
1/2 lugë kafeje me sodë buke
Kripë
Vaj për skuqje (lulediellit ose ulliri)
  1. Në një tas të madh hidhni miellin dhe hapni një gropë në mes. Shtoni aty qumështin, hidhni kripën si dhe sodën dhe përzjejini mirë me duar derisa masa të bëhet e njëtrajtshme.
  2. Kur brumi është shndërruar në një masë kompakte të butë dhe jo të thatë, mbulojeni me një pecetë kuzhine.
  3. Lëreni që të pushojë për një orë në një ambjent të ngrohtë.
  4. Më pas, ndajeni brumin në toptha të vegjël. Në tavolinën e punës në kuzhinë nisni t’i hapni ato përmes një petësi në formë të rrumbullakët në madhësinë që dëshironi.
  5. Pasi e keni shtruar petën, piten kalojeni për skuqje nga të dyja anët.
  6. Nëse preferoni, para se t’i skuqni, kur i keni hapur mund t’i shtoni brenda pak gjizë apo mbushje të tjera sipas preferencës.
  7. Pasi keni shtuar mbushjen, paloseni piten dhe bashkoni mirë me anë të një piruni të dyja anët e pites në mënyrë që të mos dalë mbushja gjatë skuqjes.
  8. Më pas skuqini në një tigan me pak vaj. Shijojini!

Lini një koment