Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të mesme të vendosur mbi ngrohje mesatare hidhni lëng pule, gjalpë, kripë, pluhur hudhre, piper, spec të kuq dhe pluhur qepe.
Pasi përzierja fillon të ziejë uleni pak nxehtësinë.
Në një tigan të madh të vendosur mbi ngrohje të ulët, shtoni vaj ulliri.
Kur vaji të nxehet shtoni fidhet dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë, rreth 4-6 minuta.
Shtoni orizin dhe gatuajeni derisa të kthehet në të ngjyrë të verdhë, rreth 5-7 minuta.
Hidheni përzierjen e hollë të salcës në tigan dhe përzijini.
Pastaj mbulojeni dhe gatuajeni për 15 minuta.
Hiqeni kapakun, shtoni majdanozin dhe vazhdoni ta gatuani për 5 minuta dhe shërbejeni menjëherë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment