Sugjerojmë:

Pilaf me fidhe dhe lëng pule

Ingredientët

  • 2⅔ filxhan supë e sodiumit të pulës
  • ⅓ filxhan gjalpë pa kripë
  • 1 lugë çaji kripë
  • ½ lugë çaji pluhur hudhre
  • ¼ lugë piper i zi
  • ⅛ lugë çaji spec i kuq
  • Pluhur qepe
  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • ⅓ filxhan fidhe
  • 1 filxhan oriz të bardhë të gjatë
  • 1 lugë çaji majdanoz të freskët

Udhëzimet

1

Në një tenxhere të mesme të vendosur mbi ngrohje mesatare hidhni lëng pule, gjalpë, kripë, pluhur hudhre, piper, spec të kuq dhe pluhur qepe.

2

Pasi përzierja fillon të ziejë uleni pak nxehtësinë.

3

Në një tigan të madh të vendosur mbi ngrohje të ulët, shtoni vaj ulliri.

4

Kur vaji të nxehet shtoni fidhet dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë, rreth 4-6 minuta.

5

Shtoni orizin dhe gatuajeni derisa të kthehet në të ngjyrë të verdhë, rreth 5-7 minuta.

6

Hidheni përzierjen e hollë të salcës në tigan dhe përzijini.

7

Pastaj mbulojeni dhe gatuajeni për 15 minuta.

8

Hiqeni kapakun, shtoni majdanozin dhe vazhdoni ta gatuani për 5 minuta dhe shërbejeni menjëherë.

Lini një koment