Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të mesme të vendosur mbi ngrohje mesatare hidhni lëng pule, gjalpë, kripë, pluhur hudhre, piper, spec të kuq dhe pluhur qepe.
Pasi përzierja fillon të ziejë uleni pak nxehtësinë.
Në një tigan të madh të vendosur mbi ngrohje të ulët, shtoni vaj ulliri.
Kur vaji të nxehet shtoni fidhet dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë, rreth 4-6 minuta.
Shtoni orizin dhe gatuajeni derisa të kthehet në të ngjyrë të verdhë, rreth 5-7 minuta.
Hidheni përzierjen e hollë të salcës në tigan dhe përzijini.
Pastaj mbulojeni dhe gatuajeni për 15 minuta.
Hiqeni kapakun, shtoni majdanozin dhe vazhdoni ta gatuani për 5 minuta dhe shërbejeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment