1 lugë e vogël sodë për torta të kripura ose për torta të ëmbla pa vanilje
Kripë
Speca me ngjyra të ndryshme
2 lugë gjelle vaj ulliri
Domate qershiza
Djathë për pica
Sallam
1.Ndezim furrën në temperaturën 200° C. 2.Në një tas, hedhim miellin dhe sodën në sitë, kripë, vajin dhe shtojmë qumështin pjesë-pjesë, derisa të kemi një brumë homogjen. 3.E punojmë brumin në tavolinë me pak miell derisa të bëhet elastik. 4.Hapim brumin direkt në letër furre si petë me pak miell dhe e futim në tavën e furrës me letër, ashtu siç është. 5.Sipas dëshirës, vëmë sipër brumit djathë, perime, sallam, etj. 6.E pjekim për 15-20 minuta ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë sipër dhe poshtë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment