1 lugë e vogël sodë për torta të kripura ose për torta të ëmbla pa vanilje
Kripë
Speca me ngjyra të ndryshme
2 lugë gjelle vaj ulliri
Domate qershiza
Djathë për pica
Sallam
1.Ndezim furrën në temperaturën 200° C. 2.Në një tas, hedhim miellin dhe sodën në sitë, kripë, vajin dhe shtojmë qumështin pjesë-pjesë, derisa të kemi një brumë homogjen. 3.E punojmë brumin në tavolinë me pak miell derisa të bëhet elastik. 4.Hapim brumin direkt në letër furre si petë me pak miell dhe e futim në tavën e furrës me letër, ashtu siç është. 5.Sipas dëshirës, vëmë sipër brumit djathë, perime, sallam, etj. 6.E pjekim për 15-20 minuta ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë sipër dhe poshtë.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment