Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Bananet i qëroni, i ndani përgjysmë.
2.Gjysmat sërish i prisni në dysh për së gjati.
3.Në një enë bashkoni ujin me miellin e petullave.
4.I përzieni mirë dhe filloni lyeni bananet me masën që përgatitët.
5.Më pas i vendosni për t’i skuqur në një tigan me gjalpë.
6.I skuqni mirë nga të dyja anët derisa bananet të marin një ngjyrë të artë.
7.Pas 2-3 minutash i shërbeni nëpër pjata duke i shtuar sipër shurupin e panjës, reçelin ose çokollatë të shkrirë. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment