Petulla të shpejta bananesh, më të veçantat që keni provuar!

2 banane
¾ filxhan me miell specifik për petulla
2/3 gote me ujë
Gjalpë për skuqje
Shurup panje ose reçel sipas dëshirës për servirje

1.Bananet i qëroni, i ndani përgjysmë.
2.Gjysmat sërish i prisni në dysh për së gjati.
3.Në një enë bashkoni ujin me miellin e petullave.
4.I përzieni mirë dhe filloni lyeni bananet me masën që përgatitët.
5.Më pas i vendosni për t’i skuqur në një tigan me gjalpë.
6.I skuqni mirë nga të dyja anët derisa bananet të marin një ngjyrë të artë.
7.Pas 2-3 minutash i shërbeni nëpër pjata duke i shtuar sipër shurupin e panjës, reçelin ose çokollatë të shkrirë. Ju bëftë mirë!

Lini një koment