Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Ngrohni qumështin dhe aty shkrini sheqerin dhe majanë e freskët derisa të formoni një masë kremoze.
2.Ndërkohë millin e keni situr dhe e keni hedhur në një tas bashkë me gjalpin e shkrirë.
3.Filloni shtoni ngadalë qumështin me sheqerin dhe majanë e shkrirë tek mielli duke u kujdesur që ta përzieni gjatë gjithë kohës.
4.Duhet të keni parasysh që nëse nuk e përzieni brumi do të krijojë kokrra me miell të patretur i cili do të ndikojë tek shija e petullave.
5.Ky brum ndryshe nga ai i petullave të zakonshme do të jetë pak më i butë se brumi i byrekut.
6.Lëreni brumin që të pushojë derisa të dyfishohet masa e tij.
7.Më pas hapeni në formën e një pete rreth 5mm të trashë dhe priteni me gotë për t’i dhënë formën e rrumbullakët.
8.Skuqini petullat me vaj të bollshëm dhe që të jetë nxehur dhe pasi të ftohen pak mbushini.
9.Për mbushjen mund të përdorni shiringën e kuzhinës ose duke e hapur në një cep petullën dhe ta mbushni me një lugë kafeje.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment