1.Në një enë të thellë vendosni miellin dhe kripën, duke krijuar një hapësirë në mes.
2.Në një gotë me ujë shtoni majanë dhe hidheni në enë duke e përzierë vazhdimisht.Shtoni edhe ujin tjetër.
3.Vendosni mjaltin dhe përzieni.Më pas mbulojeni enën me një qese.
4.Përgatisni furrën në 50 gradë dhe vendoseni enën brenda deri sa brumi të fryhet.
5.Në një tenxhere vendosni vajin në një temperaturë mesatare.
6.Merreni brumin me dorën tuaj dhe shtrëngoheni deri sa të krijohet një masë e vogël.
7.Me një lugë të lagur, merreni dhe vendoseni në vaj.
8.Kthejeni vazhdimisht në mënyrë që të skuqen nga të gjitha anët.
9.Sa të marrin një ngjyrë të kuqërremtë, largoini nga zjarri dhe vendosni në një letër, deri sa largohet vaji i tepërt.
10.Siç janë të nxehtë hidhuni mjaltin, kanellën dhe susamin.
11.Tani janë gati të sherbehen të ngrohta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment