Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kjo recetë seç më kujtoi ato kohërat e fakultetit, kur krahas një shisheje dhallë, ndiheshim studentët më të lumtur në botë!
Hapni petën sfoliatë në tavolinën e punës.
E prisni në shirita të gjatë.
Në cepin e shiritave vendosni salsiçen dhe e rretulloni petën me dorë.
Sipër e prisni petën pak me thikë.
Kështu veproni me të gjitha.
Në fund i lyeni me pak të verdhë veze dhe nëse dëshironi mund t'i spërkasni sipër me fara susami.
I fusni në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment