Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 220 gradë dhe futni brenda një fletë pjekje.
Në tas të vogël, hidhni së bashku 1 vezë me 1 lugë gjelle ujë dhe lereni mënjanë.
Në një tas tjetër kombinoni ricotta, spinaq, borzilok, domate, piper të kuq, vezën e mbetur dhe kripë.
Ndajini petat në 4 copa të vogla dhe mbushini me përzierjen e ricottave në një anë.
Mbyllini petat me mbushjen brenda dhe shtypni skajet me pirun .
Transferojini në fletën e përgatitur për pjekje.
Spërkateni sipërfaqen e tyre me përzierjen e vezëve dhe me farat e susamit, nëse dëshironi.
Piqni deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 16 deri në 20 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment