1.Ngrohni furrën në 200 gradë. 2.Vendosni në furrë tavën me letër kuzhine sipër. 3.Rrihni vezën me 1 lugë çaji ujë në një tas të vogël dhe lëreni mënjanë. 4.Rrihni të verdhën e vezës, kremin e djathit, sheqerin, lëngun e limonit dhe vaniljen në një tas të mesëm me një mikser elektrik deri sa të krijohet […]
1.Ngrohni furrën në 200 gradë.
2.Vendosni në furrë tavën me letër kuzhine sipër.
3.Rrihni vezën me 1 lugë çaji ujë në një tas të vogël dhe lëreni mënjanë.
4.Rrihni të verdhën e vezës, kremin e djathit, sheqerin, lëngun e limonit dhe vaniljen në një tas të mesëm me një mikser elektrik deri sa të krijohet një masë kremoze.
5.Shtrojini petat në tavë të prera në mes secilën.
6.Secilën nga prerjet ndajeni në tetëkëndësh.
7.Secilën lyejini në mënyrë të barabartë me masën e krijuar dhe në mes hidhni kremin e djathit të pa përhapur dhe mblidhini këndët në mes.
8.Sipër lyejini me vezën e rrahur me ujë dhe futini në furrë.
9.Piqini petat deri sa të marrin ngjyrë, rreth 18-20 minuta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento