1.Ngrohni furrën në 200 gradë. 2.Vendosni në furrë tavën me letër kuzhine sipër. 3.Rrihni vezën me 1 lugë çaji ujë në një tas të vogël dhe lëreni mënjanë. 4.Rrihni të verdhën e vezës, kremin e djathit, sheqerin, lëngun e limonit dhe vaniljen në një tas të mesëm me një mikser elektrik deri sa të krijohet […]
1.Ngrohni furrën në 200 gradë.
2.Vendosni në furrë tavën me letër kuzhine sipër.
3.Rrihni vezën me 1 lugë çaji ujë në një tas të vogël dhe lëreni mënjanë.
4.Rrihni të verdhën e vezës, kremin e djathit, sheqerin, lëngun e limonit dhe vaniljen në një tas të mesëm me një mikser elektrik deri sa të krijohet një masë kremoze.
5.Shtrojini petat në tavë të prera në mes secilën.
6.Secilën nga prerjet ndajeni në tetëkëndësh.
7.Secilën lyejini në mënyrë të barabartë me masën e krijuar dhe në mes hidhni kremin e djathit të pa përhapur dhe mblidhini këndët në mes.
8.Sipër lyejini me vezën e rrahur me ujë dhe futini në furrë.
9.Piqini petat deri sa të marrin ngjyrë, rreth 18-20 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento