Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Si thoni për peshk krap sot? Shkodranët e gatuajnë në versionin e tavës së famshme me krap që na bën të lëpijmë gishtat, por sot do ta gatuajmë në versionin mesdhetar në furrë. Le të shohim recetën hap pas shapi.
Merrni krapin e pastruar dhe me tehun e një thike pastrojini luspat nga ana e kundërt, pra nga bishti në drejtim të kokës.
Lani peshkun brenda dhe jashtë dhe thajeni mirë me letër thithëse. Kripeni peshkun si nga brenda, ashtu edhe nga jashtë.
Më pas hapni një letër furre, lyejeni me vaj dhe sistemojeni peshkun në qendër. Spërkateni me rigon, vendosni mbi peshkun pomodorinit, ullinjtë, kaperit në uthull. Hidhni vajin e mbetur.
Mbylleni letrën me kapëse metalike. Piqeni në furrë në 220 gradë për 30 minuta nëse peshku është i madh dhe 25 minuta nëse është i vogël.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment