Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si thoni për peshk krap sot? Shkodranët e gatuajnë në versionin e tavës së famshme me krap që na bën të lëpijmë gishtat, por sot do ta gatuajmë në versionin mesdhetar në furrë. Le të shohim recetën hap pas shapi.
Merrni krapin e pastruar dhe me tehun e një thike pastrojini luspat nga ana e kundërt, pra nga bishti në drejtim të kokës.
Lani peshkun brenda dhe jashtë dhe thajeni mirë me letër thithëse. Kripeni peshkun si nga brenda, ashtu edhe nga jashtë.
Më pas hapni një letër furre, lyejeni me vaj dhe sistemojeni peshkun në qendër. Spërkateni me rigon, vendosni mbi peshkun pomodorinit, ullinjtë, kaperit në uthull. Hidhni vajin e mbetur.
Mbylleni letrën me kapëse metalike. Piqeni në furrë në 220 gradë për 30 minuta nëse peshku është i madh dhe 25 minuta nëse është i vogël.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment