Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Prisni në copa të vogla karotat, brokolin, lulelakrën dhe pançetën. Lyeni një tavë me pak vaj ulliri dhe vendosni brenda saj perimet së bashku me pancetën. Trazojini mirë.
2.Shtoni një gotë ujë të nxehtë sipër dhe i rregulloni me kripë e piper. E lini për pak minuta mënjanë.
3.Përgatisni salcën beshamel duke skuqur gjalpin, shtoni miellin dhe në fund qumështin. Trazojeni vazhdimisht.
4.Pas 5 minutash ia shtoni beshamelin tavës me perime.
5.Futeni në furrë për t’u pjekur përreth 30 minuta në temperaturë 180 gradë. Në fund e servirni dhe shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment