1.Prisni në copa të vogla karotat, brokolin, lulelakrën dhe pançetën. Lyeni një tavë me pak vaj ulliri dhe vendosni brenda saj perimet së bashku me pancetën. Trazojini mirë.
2.Shtoni një gotë ujë të nxehtë sipër dhe i rregulloni me kripë e piper. E lini për pak minuta mënjanë.
3.Përgatisni salcën beshamel duke skuqur gjalpin, shtoni miellin dhe në fund qumështin. Trazojeni vazhdimisht.
4.Pas 5 minutash ia shtoni beshamelin tavës me perime.
5.Futeni në furrë për t’u pjekur përreth 30 minuta në temperaturë 180 gradë. Në fund e servirni dhe shijojeni!
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment