1.Prisni në copa të vogla karotat, brokolin, lulelakrën dhe pançetën. Lyeni një tavë me pak vaj ulliri dhe vendosni brenda saj perimet së bashku me pancetën. Trazojini mirë.
2.Shtoni një gotë ujë të nxehtë sipër dhe i rregulloni me kripë e piper. E lini për pak minuta mënjanë.
3.Përgatisni salcën beshamel duke skuqur gjalpin, shtoni miellin dhe në fund qumështin. Trazojeni vazhdimisht.
4.Pas 5 minutash ia shtoni beshamelin tavës me perime.
5.Futeni në furrë për t’u pjekur përreth 30 minuta në temperaturë 180 gradë. Në fund e servirni dhe shijojeni!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment