Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Nëse fiksoni recetën, përgatitja e kulaçit do të jetë shumë praktike për ju. Pale po ti mbushni pastaj.... thjesht adhurim!
Në tavolinën e punës shtroni miellin. Në mes thyeni vezët, shtoni sodën, kripën, vajin dhe kosin.
Punojeni mirë masën me duar dhe më pas e lini mënjanë në mënyrë që të vijë brumi. Duhet të jetë brumë i ngjeshur.
Më pas i hapni kulaçët sipas dëshirës, i mbushni me djathë e proshutë, i mbyllni dhe i vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj të nxehur paraprakisht. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment