1 patate e ëmbël mesatare (e pjekur dhe e shtypur në pure)
1 vezë
3 lugë gjelle miell tërshëre
2 lugë kakao e zezë natyrale (pa sheqer)
1 lugë gjelle gjalpë kikiriku (ose gjalpë bajame)
1/2 lugë çaji kanellë
1/2 lugë çaji ekstrakt vaniljeje (opsionale)
1 majë luge pluhur pjekës
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz.
Udhëzime:
1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth 40 minuta në 200°C ose në mikrovalë për 7-8 minuta).
2. Në një tas përzieni purenë e patates me vezën dhe gjalpin e kikirikut.
3. Shtoni miellin e tërshërës, kakaon, pluhurin për pjekje, kanellën dhe vaniljen. Përziejeni mirë derisa të formohet një brumë i trashë.
4. Formoni me lugë forma të vogla mbi letër furre. Shtypini pak që të marrin formën e biskotës.
5. Piqni në 180°C për 12-15 minuta. Lërini të ftohen përpara se t’i shërbeni.
Përfitime:
Patatja e ëmbël është e pasur me beta-karoten (vitaminë A), që ndihmon shikimin dhe imunitetin.
Kakaoja përmban antioksidantë.
Nuk ka sheqer të shtuar, por është natyralisht e ëmbël.
Ideale si snack në mëngjes ose pasdite.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento