1.Gatuani pastat në formë aldente. Ruani një gotë nga uji i makaronave dhe më pas kullojini ato. 2.Merrni kërpudhat, i hiqni cipën dhe më pas i prisni në copa të vogla. 3.Në një tigan me pak vaj ulliri filloni skuqni filetot e pulës të prera në copa të vogla, kërpudhat dhe pomodorinit ( i shtoni […]
1.Gatuani pastat në formë aldente. Ruani një gotë nga uji i makaronave dhe më pas kullojini ato.
2.Merrni kërpudhat, i hiqni cipën dhe më pas i prisni në copa të vogla.
3.Në një tigan me pak vaj ulliri filloni skuqni filetot e pulës të prera në copa të vogla, kërpudhat dhe pomodorinit ( i shtoni dalëngadalë përbërësit e tjerë).
4.I shtoni kripë, piper dhe pak piper të kuq. Nga fundi i shtoni edhe spinaqin, ujin dhe i përzieni mirë.
5.Tani shtoni pastat, i trazoni, shtoni djathin parmixhano, kremin e djathit dhe i përzieni mirë.
6.shërbeni të ngrohta me pak borzilok sipër. Ju bëftë mirë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento