1.Gatuani pastat në formë aldente. Ruani një gotë nga uji i makaronave dhe më pas kullojini ato. 2.Merrni kërpudhat, i hiqni cipën dhe më pas i prisni në copa të vogla. 3.Në një tigan me pak vaj ulliri filloni skuqni filetot e pulës të prera në copa të vogla, kërpudhat dhe pomodorinit ( i shtoni […]
1.Gatuani pastat në formë aldente. Ruani një gotë nga uji i makaronave dhe më pas kullojini ato.
2.Merrni kërpudhat, i hiqni cipën dhe më pas i prisni në copa të vogla.
3.Në një tigan me pak vaj ulliri filloni skuqni filetot e pulës të prera në copa të vogla, kërpudhat dhe pomodorinit ( i shtoni dalëngadalë përbërësit e tjerë).
4.I shtoni kripë, piper dhe pak piper të kuq. Nga fundi i shtoni edhe spinaqin, ujin dhe i përzieni mirë.
5.Tani shtoni pastat, i trazoni, shtoni djathin parmixhano, kremin e djathit dhe i përzieni mirë.
6.shërbeni të ngrohta me pak borzilok sipër. Ju bëftë mirë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento