Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Rrushi që për këtë recetë duhet pa fara, ka 1001 mënyra për ta shijuar në mbrëmje. Ky frut ka kohën e vet tani, prandaj le ta shfrytëzojmë sa më shumë!
Në një tas të madh kombinoni majonezën, kosin dhe lëngun e limonit.
Shtoni rrushin e larë mirë dhe ndarë në kokrra, mollën, selinonë e prerë në copa të vogla, majdanozin e grirë imët dhe i përzieni mirë.
Shtoni kripë, piper dhe në fund shtoni arrat.
Merrni një pjatë, vendosni në të gjethet e sallatës jeshile të lara mirë.
Sipër shërbeni sallatën dhe koha për ta ngrënë erdhiiii!
Shënim: Sipas dëshirës në këtë recetë mund të përdorni edhe tërshërë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment