Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni pepperoni dhe skuqeni, duke u kthyer sipas nevojës, deri sa të marrë ngjyrë edhe rreth skajeve.
Transferojeni në peshqir letre për të kulluar vajin dhe fshijeni tiganin.
Shkrini gjalpin në tigan dhe futni vezët dhe qumështin në një tas.
Shtoni në tigan 1/2 lugë çaji kripë, dhe piper për shije.
Gatuajeni dhe përzijini me një spatul gome për të parandaluar vezët nga fërkimi, 2-3 minuta.
Shtoni djathin çedar, pepperoni dhe qepën, mbulojeni me kapak dhe gatuajeni për 1 minutë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment