Penne me mish pule dhe limon

100 ml lëng pule
200 ml krem pana
3 lugë gjelle parmigiano i grirë
2 lugë gjelle majdanoz i grirë
320 gram makarona penne
500 gram fileto pule
2 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë dhe piper i zi
Djathë mozzarella
1 qepë e vogël
2 lugë gjelle lëng limoni
1 lugë çaji lëkurë limoni

1.Vendosim 2 lugë gjelle vaj në tigan dhe sa të ngrohet shtojmë fileton e pulës të prerë në shirita.

2.Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi. Kaurdisim mishin derisa të zverdhet. Largojmë mishin nga tigani.

3.Shtojmë në tigan dhe 1 lugë gjelle vaj, shtojmë qepën të grirë shumë imët, e kaurdisim derisa të zbutet.

4.E shuajmë me 2 lugë gjelle lëng limoni, 1 lugë kafe lëkurë limoni, 1 filxhan kafe lëng pule, panën dhe e lëmë të valojë duke shtuar 3 lugë gjelle parmigiano të grirë dhe kripë e piper të zi, majdanozin e grirë hollë dhe mishin e pulës të skuqur. I përziejmë mirë të gjitha.

5.Shtojmë makaronat gjysmë të ziera, i shtrojmë në një tavë dhe mbi makaronat hedhim mozzarellën e copëtuar dhe pak parmigiano.

6.E vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius, për 15 minuta.

7.Në fund shtojmë sërish pak majdanoz dhe e servirim. Ju bëftë mirë!

Lini një koment