1 grusht majdanoz, plus disa gjethe të copëtuara për dekor
75 g shqeme pa kripë
2 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
50 g parmixhano të grirë
1 thelpi të madh hudhre, të prerë
1.Gatuani makaronat duke ndjekur udhëzimet e paketimit.
2.Ndërkohë, vendosni specat, majdanozin, shqemet, hudhrën dhe vajin e ullirit në një përpunues të vogël ushqimi dhe frulojini sa të fitohet një pastë. Pastaj shtojini parmixhanon.
3.Kullojini makaronat dhe hidhini në tiganin ku keni salcën.
4.Përziejini dhe ngrohini butësisht për 1 min, pastaj spërkateni me pak majdanoz të copëtuar dhe shërbejeni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento