1.Ngrohni furrën në 180° C dhe vendosni një letër për pjekje në tavën që do të përdorni. Në të vendosni kungullin e paqëruar, të prerë në feta, qepën e qëruar dhe të prerë në copa, si dhe thelpinjtë e hudhrës të paqëruar.
2.Përsipër hidhni vaj ulliri, kripë dhe piper. Fetat e kungullit kthejini përmbys dhe shpojini me anë të një piruni.
3.Mbulojeni të gjithë përbërjen dhe piqeni derisa qepët dhe kungulli të jenë zbutur, për rreth 35-45 minuta.
4.Pak para se të përfundojë pjekja, vendosni në tavë fletët e sherebelës. Më pas, hiqni tavën nga furra, duke e mbajtur të gjithë përbërjen të mbuluar edhe për 10-15 minuta të tjera.
5.Hidhni në blender lengun e perimeve. Qëroni fetat e kungullit dhe thelpinjtë e hudhrës dhe vendosini në blender, së bashku me qepët dhe kasjuset, duke i shtuar pak kripë dhe piper. Përzieni masën derisa të bëhet homogjene dhe kremoze.
6.Shtoni vaj ulliri dhe përziejeni sërish. (Nëse salca juaj nuk është e kremoze aq sa duhet, mund të shtoni pak bulion perimesh ose vaj ulliri, si dhe ta rregulloni me kripë e piper sipas shijes suaj). Përgatitni makaronat sipas udhëzimeve në paketim, derisa të jenë al dente.
7.Përpara se të kulloni makaronat, ruani rreth 125 ml. nga uji i tyre. Kullojini makaronat dhe vendosini sërish në tenxhere. Hidhni gjysmën e salcës së përgatitur. Në fillim shtoni gjysmën e ujit të makaronave (rreth 60 ml.) për të bërë salcën më kremoze.
8.Më pas shtoni dhe pjesën e mbetur të ujit. Në fund shtoni dhe pjesën e mbetur të salcës. Kjo pjatë konsumohet e ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento