Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në nxehtësi të lartë.
Kombinoni pluhur djegës, qimnon dhe 1 lugë gjelle kripë në një tas të vogël.
Nxehni vajin në një tigan të madh dhe shtoni mishin e pulës me pluhur djegës.
Lereni të gatuhet deri sa mishi të marrë ngjyrë dhe shtoni specat dhe qepët.
Gatuajini derisa perimet të fillojnë të lëshojnë lëngjet e tyre, 3- 4 minuta.
Shtoni makaronat dhe 2 gota e gjysmë ujë në tigan dhe lereni të vlojë në nxehtësi të mesme.
Vazhdoni t'i gatuani, duke i nxitur herë pas here, derisa makaronat janë zbutur dhe salca është e trashë, 14 -16 minuta.
Hiqini nga nxehtësia dhe përzijini mirë deri sa djathi të shkrihet.
Hidhni sipër djathin pikant dhe tortillat e copëtuara.
Vendosini prapë të gatuhen deri sa djathi të ketë shkrirë, 2 - 3 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment