Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në nxehtësi të lartë.
Kombinoni pluhur djegës, qimnon dhe 1 lugë gjelle kripë në një tas të vogël.
Nxehni vajin në një tigan të madh dhe shtoni mishin e pulës me pluhur djegës.
Lereni të gatuhet deri sa mishi të marrë ngjyrë dhe shtoni specat dhe qepët.
Gatuajini derisa perimet të fillojnë të lëshojnë lëngjet e tyre, 3- 4 minuta.
Shtoni makaronat dhe 2 gota e gjysmë ujë në tigan dhe lereni të vlojë në nxehtësi të mesme.
Vazhdoni t'i gatuani, duke i nxitur herë pas here, derisa makaronat janë zbutur dhe salca është e trashë, 14 -16 minuta.
Hiqini nga nxehtësia dhe përzijini mirë deri sa djathi të shkrihet.
Hidhni sipër djathin pikant dhe tortillat e copëtuara.
Vendosini prapë të gatuhen deri sa djathi të ketë shkrirë, 2 - 3 minuta.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment