Sugjerojmë:

Pene me mish pule, djathë pikant dhe speca

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 1 lugë gjelle pluhur djegës
  • 1 lugë çaji qimnon
  • Kripë
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 1 kile kofshë pule pa kocka, pa lëkurë
  • 3 speca të mesëm të kuq, të gjelbër ose të verdhë
  • 1 qepë të vogël të verdhë, të përgjysmuar dhe me feta të hollë
  • 1 pako pene
  • 6 lugë djathë krem
  • 4 copa djathë pikant
  • 3/4 filxhan çaji tortila të copëtuara

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në nxehtësi të lartë.

2

Kombinoni pluhur djegës, qimnon dhe 1 lugë gjelle kripë në një tas të vogël.

3

Nxehni vajin në një tigan të madh dhe shtoni mishin e pulës me pluhur djegës.

4

Lereni të gatuhet deri sa mishi të marrë ngjyrë dhe shtoni specat dhe qepët.

5

Gatuajini derisa perimet të fillojnë të lëshojnë lëngjet e tyre, 3- 4 minuta.

6

Shtoni makaronat dhe 2 gota e gjysmë ujë në tigan dhe lereni të vlojë në nxehtësi të mesme.

7

Vazhdoni t'i gatuani, duke i nxitur herë pas here, derisa makaronat janë zbutur dhe salca është e trashë, 14 -16 minuta.

8

Hiqini nga nxehtësia dhe përzijini mirë deri sa djathi të shkrihet.

9

Hidhni sipër djathin pikant dhe tortillat e copëtuara.

10

Vendosini prapë të gatuhen deri sa djathi të ketë shkrirë, 2 - 3 minuta.

Lini një koment