Pene me domate të thara dhe suxhuk

Ingredientët

  • 1 pako pene
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 lidhje suxhuku të tymosur
  • 2 lugë gjethe majdanoz
  • Për salcën:
  • 2 lugë gjalpë
  • 3 thelpinj hudhër
  • 2 lugë miell
  • 1 gotë supë pule
  • 1/2 filxhan pana
  • 1/3 filxhan domate të thata të marinuara në vaj ulliri
  • 1/4 filxhan parmixhano
  • 1/4 lugë çaji rigon
  • 1/4 lugë çaji borzilok
  • 1/4 lugë çaji piper të kuq
  • Kripë
  • Piper i zi

Udhëzimet

1

Në një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vluar, gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe kullojini mirë.

2

Nxehni vajin e ullirit në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.

3

Shtoni sallamin dhe gatuajeni duke e trazuar shpesh derisa sallami të jetë skuqur lehtë, rreth 3-4 minuta dhe lëreni mënjanë.

4

Për të bërë salcën shkrini gjalpin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni, duke e trazuar shpesh rreth 1-2 minuta.

5

Skuqeni në miell derisa të skuqet lehtë, rreth 1 minutë.

6

Hidhni gradualisht në supën e pulës dhe gatuajeni duke e rrahur vazhdimisht derisa të përzihen mirë rreth 1-2 minuta.

7

Shtoni panën, domatet e thara, parmixhanon, rigonin,borzilokun dhe piperin e kuq derisa të trashet pak, rreth 1 minutë.

8

Provojeni për kripë dhe piper,për shije.

9

Shtoni makaronat dhe sallamin deri sa të kombinohen mire rreth 1-2 minuta.

10

Shërbejeni menjëherë me pak majdanoz, nëse dëshironi.

Lini një koment