Sallatë salmoni me salcë susami
HAPI 1Ziejini patatet dhe fasulet me avull, në një kosh të vendosur mbi një tigan me ujë të vluar për 8 minuta. Vendosini sipër filetot e salmonit dhe ziejini me avull edhe për 6-8 minuta të tjera, ose derisa...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 180 gradë celsius. Merrni një tavë dhe vendosni një letër kuzhine. Sipër shtroni patëllxhanët e vegjël. Është e rëndësishme të jenë të vogla, sepse kështu do të piqen më shpejt dhe më mirë.
Me një thikë të mprehtë i prisni patëllxhanët në disa pjesë. I marinoni me vaj ulliri, kripë e piper.
I fusni në furrë për 10 minuta, derisa patëllxhanët të marin një ngjyrë kafe të artë. Më pas i hiqni nga furra.
Në çdo hapsirë të krijuar tek patëllxhanët fusni mozarelën dhe nga një gjethe borzilok.
I lyeni sipër me pesto dhe i fusni edhe njëherë në furrë për pjekjen finale.
I lini në furrë për 10-15 minuta të tjera. I nxirrni nga soba dhe i shërbeni të ngrohta.
HAPI 1Ziejini patatet dhe fasulet me avull, në një kosh të vendosur mbi një tigan me ujë të vluar për 8 minuta. Vendosini sipër filetot e salmonit dhe ziejini me avull edhe për 6-8 minuta të tjera, ose derisa...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment