Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Patëllxhanët i presim për së gjati në feta të trasha.
I spërkasim me kripë të imët nga të dyja anët dhe i lëmë për 30 minuta në kullesën e makaronave me një peshë sipër, që të humbin lëngun e hidhur.
Salcën e domateve e përziejmë me sheqerin, vajin e ullirit dhe pak kripë në një tas dhe e lëmë mënjanë.
Pas kësaj ndezim furrën në temperaturën 250° C dhe presim djathin mozzarella në feta të holla e të ngushta.
Shpëlajmë me ujë patëllxhanët dhe i thajmë me një pecetë të pastër.
Skuqim patëllxhanët në një tigan me pak vaj, në zjarr të ngadaltë.
I heqim dhe i vendosim në një pjatë me letër thithëse kuzhine.
Në çdo fetë patëllxhani vendosim një fetë proshutë, një copë djathi Mozzarella dhe i rrotullojmë si role.
U vendosim nga një kruajtëse dhëmbësh që të ruajnë formën.
I vendosim roletë në një tavë, u shpërndajmë sipër salcën e domateve si dhe djathin e grirë.
I vëmë të piqen në furrë për 15/20 minuta, derisa të shohim që djathi është shkrirë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment