Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Patëllxhanët i presim për së gjati në feta të trasha.
I spërkasim me kripë të imët nga të dyja anët dhe i lëmë për 30 minuta në kullesën e makaronave me një peshë sipër, që të humbin lëngun e hidhur.
Salcën e domateve e përziejmë me sheqerin, vajin e ullirit dhe pak kripë në një tas dhe e lëmë mënjanë.
Pas kësaj ndezim furrën në temperaturën 250° C dhe presim djathin mozzarella në feta të holla e të ngushta.
Shpëlajmë me ujë patëllxhanët dhe i thajmë me një pecetë të pastër.
Skuqim patëllxhanët në një tigan me pak vaj, në zjarr të ngadaltë.
I heqim dhe i vendosim në një pjatë me letër thithëse kuzhine.
Në çdo fetë patëllxhani vendosim një fetë proshutë, një copë djathi Mozzarella dhe i rrotullojmë si role.
U vendosim nga një kruajtëse dhëmbësh që të ruajnë formën.
I vendosim roletë në një tavë, u shpërndajmë sipër salcën e domateve si dhe djathin e grirë.
I vëmë të piqen në furrë për 15/20 minuta, derisa të shohim që djathi është shkrirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment