Patëllxhan me mozzarella dhe salcë domatesh, receta super e shijshme
1 patëllxhan
125 g djathë Mozzarella
Salcë domatesh
Kaperi me kripë
Rigon
Vaj ulliri
Kripë
1.Prisni patëllxhanin në feta ½ cm të trasha.
2.I spërkasni me kripë dhe i lini për 30 minuta të kullojnë lëngun e hidhur në një kullesë makaronash.
3.Pas kësaj kohe, u hiqni kripën e tepërt, i shpëlani me ujë, i thani me një pecetë të pastër dhe i piqni nga të dyja anët mbi një pllakë gize ose në një tigan të sheshtë pa vaj.
4.I vendosni fetat e patëllxhanit në një tavë të lyer me vaj ulliri, por i vendosim në mënyrë që të mos jenë shumë mbi njëra-tjetrën.
5.I spërkasni me vaj ulliri, salcë domate, rigon dhe kaperi, të cilët më parë i keni shpëlarë me ujë e tharë me letër kuzhine.
6.Vendosni sipër djathin mozzarella të prerë në copa të vogla dhe e vendosni të piqet për rreth 20 minuta, në furrë të ngrohur më parë në temperaturën 180° C.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment