Patëllxhan me mozzarella dhe salcë domatesh, receta super e shijshme
1 patëllxhan
125 g djathë Mozzarella
Salcë domatesh
Kaperi me kripë
Rigon
Vaj ulliri
Kripë
1.Prisni patëllxhanin në feta ½ cm të trasha.
2.I spërkasni me kripë dhe i lini për 30 minuta të kullojnë lëngun e hidhur në një kullesë makaronash.
3.Pas kësaj kohe, u hiqni kripën e tepërt, i shpëlani me ujë, i thani me një pecetë të pastër dhe i piqni nga të dyja anët mbi një pllakë gize ose në një tigan të sheshtë pa vaj.
4.I vendosni fetat e patëllxhanit në një tavë të lyer me vaj ulliri, por i vendosim në mënyrë që të mos jenë shumë mbi njëra-tjetrën.
5.I spërkasni me vaj ulliri, salcë domate, rigon dhe kaperi, të cilët më parë i keni shpëlarë me ujë e tharë me letër kuzhine.
6.Vendosni sipër djathin mozzarella të prerë në copa të vogla dhe e vendosni të piqet për rreth 20 minuta, në furrë të ngrohur më parë në temperaturën 180° C.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment