Patëllxhan me mozzarella dhe salcë domatesh, receta super e shijshme
1 patëllxhan
125 g djathë Mozzarella
Salcë domatesh
Kaperi me kripë
Rigon
Vaj ulliri
Kripë
1.Prisni patëllxhanin në feta ½ cm të trasha.
2.I spërkasni me kripë dhe i lini për 30 minuta të kullojnë lëngun e hidhur në një kullesë makaronash.
3.Pas kësaj kohe, u hiqni kripën e tepërt, i shpëlani me ujë, i thani me një pecetë të pastër dhe i piqni nga të dyja anët mbi një pllakë gize ose në një tigan të sheshtë pa vaj.
4.I vendosni fetat e patëllxhanit në një tavë të lyer me vaj ulliri, por i vendosim në mënyrë që të mos jenë shumë mbi njëra-tjetrën.
5.I spërkasni me vaj ulliri, salcë domate, rigon dhe kaperi, të cilët më parë i keni shpëlarë me ujë e tharë me letër kuzhine.
6.Vendosni sipër djathin mozzarella të prerë në copa të vogla dhe e vendosni të piqet për rreth 20 minuta, në furrë të ngrohur më parë në temperaturën 180° C.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Lini një koment