Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 275 °.
Në një tas të madh, hidhni patatet e ëmbla dhe lyejini me vajin e ullirit, 2 lugë çaji kripë, piper dhe fara kopre në mënyrë të barabartë.
Më pas kalojini patatet në një fletë pjekjeje dhe piqni derisa të zbuten dhe të karamelizohen, rreth 2 orë.
Ngrohni skarën dhe hidhni patatet e ëmbla derisa të digjen lehtë në majë, 1 deri në 2 minuta.
Hiqni patatet e ëmbla nga skara dhe lërini të ftohen për 10 minuta në fletën e pjekjes.
Ndërkohë hidhni hudhrën në një tas të vogël, përzijini me salcën e kosit dhe shtoni kripë.
Transferojini patatet e ëmbla në një pjatë shërbyese, shtypni butësisht me dorën tuaj mishin e patates dhe e kaloni mishin në kripë.
Hidhni mbi çdo patate pak salcë kosi dhe spërkatini me qepë të njoma para se ti shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment