Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 275 °.
Në një tas të madh, hidhni patatet e ëmbla dhe lyejini me vajin e ullirit, 2 lugë çaji kripë, piper dhe fara kopre në mënyrë të barabartë.
Më pas kalojini patatet në një fletë pjekjeje dhe piqni derisa të zbuten dhe të karamelizohen, rreth 2 orë.
Ngrohni skarën dhe hidhni patatet e ëmbla derisa të digjen lehtë në majë, 1 deri në 2 minuta.
Hiqni patatet e ëmbla nga skara dhe lërini të ftohen për 10 minuta në fletën e pjekjes.
Ndërkohë hidhni hudhrën në një tas të vogël, përzijini me salcën e kosit dhe shtoni kripë.
Transferojini patatet e ëmbla në një pjatë shërbyese, shtypni butësisht me dorën tuaj mishin e patates dhe e kaloni mishin në kripë.
Hidhni mbi çdo patate pak salcë kosi dhe spërkatini me qepë të njoma para se ti shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment