Patate në furrë me sallam, vezë, djathë pikant dhe domate

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 1 orë

Ingredientët

  • 1 pako patate të gatshme
  • 1/3 filxhan vaj perimesh
  • 1 pako sallam derri
  • 6 vezë të rrahura
  • 1 filxhan me kërpudha të freskëta me feta
  • 3/4 filxhan djathë pikant
  • 3/4 copë djathë zviceran
  • 1/2 filxhan qumësht
  • 1 lugë gjelle majdanoz
  • 1 lugë çaji kripë dhe hudhër
  • 1/4 lugë çaji piper i zi
  • 4 feta domate

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 220 gradë C.

2

Hidhni patatet me vajin e perimeve në një tas deri sa patatet të jenë të veshura mirë.

3

Shtypni patatet në një tenxhere për të krijuar një kore.

4

Piqini patatet në furrën e nxehur deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 30 minuta.

5

Hiqeni tavën nga furra dhe uleni nxehtësinë në 175 gradë C.

6

Ndërsa patatet janë pjekur, ngrohni një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe hidhni sallamin.

7

Gatuajeni derisa sallami është i thërrmueshëm. Derdhni dhe hidhni yndyrën e tepërt.

8

Kombinojeni sallamin me vezë, kërpudha, djathë pikant, djathë zviceran, qumësht, 1 lugë gjelle majdanoz, krip, hudhër dhe piper i zi në një tas të madh.

9

Derdhni përzierjen e vezëve në koren e përgatitur të patates.

10

Piqini në furrë rreth 25 minuta.

11

Organizoni fetat e domates mbi vezët dhe spërkatini me majdanozin e mbetur.

12

Kthejini në furrë dhe vazhdoni t'i piqni derisa domatet të zbuten, rreth 5 minuta më shumë.

Lini një koment